Agenda voor het komende seizoen:


Voor dit seizoen staat als eerstvolgende de lockworkshop op de agenda: zaterdag 14 oktober!

Wil je ook meedoen? Er zijn nog 2 plekjes vrij, aanmelden kan via de mail of bel: 058-2159612!

 

* LOCKWORKSHOP:

Zaterdag 14 oktober.

 

1 dagdeel: van 9.30-12.30 uur

Zelf meenemen: je eigen lockmachine met de bijbehorende accessoires en snoer/pedaal, ingeregen met 4 verschillende kleuren garen.

Oefenmaterialen en een werkmap wordt voor gezorgd, zodat je er een mooi naslagwerk aan overhoudt.

Geef je op tijd op, max 6 deelnemers!

Kosten: € 35,- incl. werkmap en oefenmateriaal.

 

* LINGERIECURSUS:

 

2 zaterdagen,  23 september en 7 oktober. (VOL)

Voor de lingeriecursus neem je je eigen naaimachine en naaigerei en een lunchpakketje mee.

De cursus is inclusief compleet materiaalpakket en uitgebreid werkboek, zodat je ook een handig naslagwerk hebt om zelf er mee aan de slag te gaan na de cursus.

De kosten bedragen € 130,-, de cursus gaat door bij min. 3 deelnemers. Meer info/opgave via de mail.

 

* Workshop BOXERSHORT(heren) maken.

 

Zaterdag 30 september (VOL).

In een dagdeel maak je zelf een boxershort. De workshop is incl. patroon in 6 maten (xs-xxl) met werkbeschrijving, excl. stof, garen en elastiek voor de taille. Kosten zijn € 30,-.

Geplande data:

Bij voldoende aanmeldingen worden er nieuwe data gepland.

Opgeven kan via het contactformulier op deze site.


* Examen: dinsdag 7 november 2017

 

Begin september kunnen de kandidaten voor het examen voor verschillende onderdelen van de coupeuse-opleiding zich weer opgeven. Informatie hierover wordt na de vakantie op het informatiebord in het leslokaal vermeld.

Aan het eind van de examendag krijgen de kandidaten meteen de uitslag, dus geen wekenlange spanning over het resultaat!


 

* TER ORIËNTATIE:                         


zijn er mensen in Friesland en dan met name omgeving Leeuwarden die graag willen deelnemen aan een quiltbee of quiltmiddag oid?

Alle soorten/manieren van quilten zijn welkom. Er wordt dan geen les gegeven maar er is wel voldoende kennis aanwezig om je op weg te helpen als je hulp nodig hebt. De bijeenkomst zou dan op een dinsdag of donderdagmiddag zijn van 13.30-16.00 uur.
Locatie is bij Modevakschool Costa in Leeuwarden.
Datum kan in overleg, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
(Max. 8 deelnemers.)
Kosten bedragen €8,- incl. koffie/thee.
Er kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige naaimachines
.:


Aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

* Workshop Victoriaans Corset maken:

2 zaterdagen: van 9.30 - 15.30

Je maakt aan de hand van een bestaand patroon een corset met baleinen, busk-sluiting (speciale haken en ogen-sluiting voor corsetten) aan de voorkant en een rijgveter-sluiting aan de achterkant.

De kosten bedragen € 115,- voor 2 lesdagen, excl materiaal en patroon (wel krijg je een nederlandse vertaling van de werkbeschrijving) incl. koffie, thee en je neemt zelf een lunchpakketje mee.

Ook staan er naaimachines waar je gebruik van kunt maken. Voor meer info/opgave kun je een berichtje sturen, de workshop gaat door bij min. 3 deelnemers.


* Workshop sjaal maken met soluvlies. 

Voor wie niet wil/kan breien of haken. Maak mbv de naaimachine en allerlei leuk brei/haakgarens toch een mooie sjaal! bij voldoende aanmelding worden data in overleg ingepland, op vrijdagochtend/middag. Heb je zelf een groepje van min. 4 personen dan is een andere dag ook mogelijk. Kosten: € 32,50 incl. materiaal en gebruik van de naaimachine!


Wil je op de hoogte worden gehouden van workshopdata dan kun je een mailtje sturen, dan krijg je bericht als er data worden vastgesteld.

 

De volgende workshops worden ingepland bij voldoende aanmeldingen, meer informatie en/of opgave via het contactformulier op deze site.

 

Lockworkshop:

Om je lockmachine goed onder de knie te krijgen en alle mogelijkheden eruit te halen! In een dagdeel leer je je lockmachine goed kennen en ga je naar huis met een uitgebreid werkboek waar alle geleerde technieken in staan. Kosten: € 35,- incl. materiaal en werkboek.

 

Lingeriecursus:

2-daagse cursus waarin je een slip en bh leert maken op je eigen maten. Incl. werkboek en compleet materiaalpakket. Op vrijdag en/of zaterdag (in overleg) van 9.30-15.30 uur.

 

Workshop zakken maken 1.

Vind je zakken lastig om te maken en sla je ze over? Met de opgedane kennis uit deze workshop draai je je hand niet meer om voor een leuke zak op je broek, blouse, overhemd of jas!

Workshop zakken maken 1: 1 dagdeel, op vrijdag, andere dag mogelijk in overleg en bij voldoende aanmelding.

 

Workshop zakken maken 2.

In de vervolgworkshop leer je de moeilijkere zakken, zoals o.a. enkel- en dubbelvoudige paspelzak, paspelzak met klep en met rits, harmonicazak, blaasbalgzak.

 

Workshop ritsen inzetten.

Je leert verschillende manieren om een rits in te zetten, zoals o.a. een verdekte rits, een blinde rits en een herenrits.

 

Workshop (spijker)broek maken.

Hoe zet je nu precies de zakken erin? Hoe maak je een nette gulpsluiting? En hoe zorg je dat de tailleband er perfect op zit? Ontdek de ins en outs!

Workshop (spijker)broek maken: 1 dag, van 9.30 - 15.00 uur, op vrijdag of zaterdag datum in overleg en bij voldoende aanmelding.

Kosten € 37,50 incl. werkbeschrijving, excl. materiaal. Van te voren knip je thuis alle patroondelen, voor meer informatie kun je een mailtje sturen via de contactpagina.